Tal­vi­lii­kun­ta­lei­ri Mar­jo­las­sa 16.-18.3.2016

Liikuntaleirin vanhimmat osallistujat 88-vuotiaat Vieno ja Oiva.

Bussin lähtiessä matkalle Kotkan linja-autoasemalta kyydissä oli vain yksi innokas leiriläinen, mutta onneksi matkan varrelta tuli lisäjoukkoja ja perillä Marjolassa piha oli täynnä väkeä. Valitettavasti valtaosa joukosta oli pilkkikilpailun osanottajia, mutta oli meitä leiriläisiäkin ihan mukavasti, yhteensä 31 henkeä.

Näkövammaisia leirillä oli 19, avustajia 7, yleisavustajina toimivat Ulla Kaaranto ja Kalevi Arnell sekä tietysti meidän Tiia. Lisäksi päiväleiriläisenä oli kuurosokea avustajineen. Leiripaikkana oli tuttu Loma- ja kokoushotelli Marjola Lappeenrannassa. Sää suosii meitä auringonpaisteella, vaikka kylmä tuuli puhalsi, mutta vaatetuksella se estettiin.

Fysioterapian opiskelijat järjestivät meille monipuolista liikunnallista ohjelmaa keskiviikkona iltapäivällä ja torstaiaamuna. Saimme venytellä sekä jäseniä että aivoja. Pääsimme jopa harjoittelemaan ”valehtelua”.

Kalevi järjesti meille mahdollisuuden juoda nokipannukahvit ja syödä grillimakkaraa torstaina lounaan ja päivällisen välissä. Illanvietto jatkui saunan, bingon, arpajaisten, tietokilpailujen, Kalevin lausumien runojen merkeissä ja huipentui hauskan sketsin esitykseen. Kalevi toimi ohjaajana/näyttelijänä ja osa leiriläisistä osoitti myös lahjakkuutensa näyttelijöinä. Molempina iltoina laitettiin jalalla koreasti.  

Perjantaina aamujumpan ja kävelylenkin jälkeen oli aika pakata, syötiin lounas ja leirin päätteeksi pidettiin kevätkokous, johon tuli lisäväkeä. Sitten olikin aika lähteä kotiin.

Leirillä kaikki olivat iloisella tuulella ja yhteishenki oli hyvä. Jatketaan leiritystä elokuussa. Tulkaa jälleen kaikki mukaan!

Kirjoittaja: Matti Kangasniemi.

Kuvassa ovat leirin vanhimmat osallistujat 88-vuotiaat Vieno ja Oiva.